Фолклорна вечер с Оркестър Славяни – Стара Загора

Ресторант Тунджа започва да организира фолклорни вечери, които са по-известни като хоротеки, преди няколко години. Събитието бързо става известно и любимо сред почитателите на българския фолклор не само в Ямбол, но и в близките градове.

Поради големия интерес, ресторант Тунджа решава да направи фолклорните вечери още по-специални като кани гост-изпълнители от цяла България. Първата хоротека за сезон 20/21 ще бъде с участието на оркестър Славяни от Стара Загора, които гостуват за първи път в Ямбол.

Оркестър Славяни е създаден през 1970г. от акордеониста Недко Марков. През годините с оркестъра са работили много талантливи музиканти и солисти, изпълняващи българска народна музика от всички фолклорни области. Състав: Симоне Маркова (вокал), Димитър Богданов (вокал), Марко Недев (кавал), Недко Богданов (акордеон), Ивайло Стефанов (кларинет, гайда и саксофон), Тройчо Банев (клавир и гъдулка), Евгени Марков (ударни инструменти). Оркестър Славяни е лауреат на надсвирването на сватбарските оркестри в Ягодина през 2014г. и 2016г.